Online totaaloplossing voor uw boekhouding, meld u nu aan!

Accountants misbruiken onwetendheid ondernemers

Accountants rekenen te hoge tarieven voor hun diensten aan zelfstandige ondernemers. Dat blijkt uit de Nationale Enquête Accountantskosten, uitgevoerd in opdracht van Mijncijfersklaar.nl. Van de geënquêteerde ondernemers gaf 81% aan de accountantskosten bovengemiddeld hoog te vinden. Hiervan zegt 65% tevens dat de prijzen niet in verhouding liggen met de kwaliteit die wordt geleverd.

Middels de Nationale Enquête Accountantskosten, wil Mijncijfersklaar.nl inzicht krijgen in wat de ondernemer van de hoogte van zijn accountantskosten vindt, en dat onder andere in relatie tot de kwaliteit die wordt ervaren. De hoogte van de tarieven voor de verwerking en beoordeling van administraties en jaarrekeningen, staat steeds vaker ter discussie. De combinatie van hoge kosten en relatief lage kwaliteit maken dat maar liefst 61% van de ondernemers, overweegt om over te stappen naar een andere dienstverlener. Hiervan geeft ruim 84% ook daadwerkelijk aan op korte termijn actie te ondernemen tot deze overstap.

Besparen door efficiëntie

Uit de enquête blijkt dat in de basis de factor efficiëntie het meest belangrijke aspect is dat ontbreekt bij de reguliere accountants- en administratiekantoren. Doordat processen niet effectief en optimaal zijn ingericht, kiezen accountantskantoren ervoor om als ouderwetse boekhouders werkzaamheden uit te voeren op een arbeidsintensieve wijze, tegen een (te) hoog uurloon. Met de huidige technologie, is dit niet langer nodig. Het ontbreekt echter bij accountantskantoren zowel aan het vermogen als de wil om processen efficiënter en goedkoper in te richten voor de eindgebruiker. Dergelijke ingrepen hebben namelijk direct een grote invloed op de omzet van accountants- en administratiekantoren. Liever worden ondernemers in de waan gelaten dat hoge tarieven nu eenmaal nodig en normaal zijn. Dit is volgens ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf dé oorzaak van onnodig hoge kosten.

Winst in kwaliteit

Daarnaast blijkt dat de geleverde kwaliteit van de dienstverlening te vaak ondermaats is. Terwijl dit door automatisering sterk kan worden verbeterd. Mede hierdoor geeft ruim 65% van de deelnemers aan dat de verhouding tussen prijs en kwaliteit, onvoldoende is. Driekwart van de deelnemers denkt dat een online product dat de volledige administratieve last van zowel de boekhouding, als de jaarrekening en belastingaangiften wegneemt, een goede oplossing kan zijn voor de kwaliteits- en prijsproblemen die zij ondervindt bij hun huidige accountant.

Mijncijfersklaar.nl

Mijncijfersklaar.nl is een aanbieder in de markt van online dienstverlening voor administratie, jaarrekening en belastingaangiften. Middels hoogwaardige technologie kunnen kleine zelfstandige ondernemers tegen zeer scherpe tarieven hun administratie uitbesteden, de jaarrekening laten samenstellen en belastingaangiften laten verwerken. Dit maakt de accountant overbodig! Modulaire opbouw in de vorm van een maandabonnement maakt de prijzen zeer transparant. Zo weten ondernemers altijd vooraf de hoogte van hun kosten. Mijncijfersklaar.nl is actief sinds 2011 en heeft sindsdien een sterke autonome groei geëffectueerd door een no-nonsense aanpak en het aanbieden van prijstechnisch aantrekkelijke en kwalitatief goede administratieve dienstverlening.

 
Bent u ook uw te hoge accountantskosten zat? Word klant bij Mijncijfersklaar.nl!

- Dhr. van Doorn, Mijncijfersklaar.nl